Vilijaana teki pari päivää sitten pannaria ja pitihän sitten itsekin tehdä, onhan se sellainen kestosuosikki kaikkien uusien tuulien joukossa =) Tällä kertaa tein pienen annoksen, noin 20 x 30 cm:n vuokaan, tuplaa tämä ohje, jos teet uunipellin kokoisen pannukakun. Ja pannukakustahan voi tehdä suolaisenkin version, esim. niin kuin täällä on tai vaikka juustoisen version.

673941.jpg

Pannukakku  (noin 20 x 30 cm)

2 pientä kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl ruokaöljyä

Riko kananmunat kulhoon, sekoita rakenne rikki kierrevatkaimella. Kaada joukkoon osa maidosta (vajaat puolet) ja kaikki jauhot, eli tällä tavalla tehden ei tule paakkuja. Sekoita voimakkaasti. Lisää sitten loppu maito, suola ja öljy, anna jauhojen turvota puolisen tuntia. Sekoita taikinaa vähäsen kulhon pohjia myöten ja kaada se uunivuokaan/reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa kauniin ruskeaksi +200 asteessa reilu puoli tuntia.