Kirjassa "Leivo itse hyvää leipää" oli viikunaleivän ohje, josta korvasin kuivatut viikunat kuivatuilla aprikooseilla ja käytin hiivaleipäjauhoja vehnäjauhojen sijaan. Valmistelut ovat yksinkertaiset, kaikki vaan sekaisin ja vuokaan =) Kirjassa annetaan vihjeeksi, että leipä maistuu erinomaisesti vahvan viher- tai sinihomejuuston kanssa, nam! En ole vielä sitä testannut, mutta maistuu ihan tavallisen juustonkin kanssa tai ihan sellaisenaan. Paahdettunakin herkullista.

727230.jpg

Aprikoosileipä   1 kpl

15 kpl kuivattuja aprikooseja (tai 10 kuivattua viikunaa)
4 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
2 dl ruisjauhoja tai sihtiruisjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
4 dl piimää

Pilko aprikoosit pieniksi palasiksi, esim. keittiösaksilla. Sekoita kuivat ainekset kulhossa sekaisin, lisää aprikoosipalat ja piimä. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun leipävuokaan (pitkänmallinen, vetoisuus 1,5 litraa). Paista uunin alimmalla tasolla +200 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä leipää vuoassa n. 5 min. ja kumoa sitten ristikolle jäätymään. Leikkaa vasta täysin jäähtyneenä.