keskiviikko, 11. heinäkuu 2007
Aprikoosileipä
Aprikoosileipä 1 kpl
15 kpl kuivattuja aprikooseja (tai 10 kuivattua viikunaa)
4 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
2 dl ruisjauhoja tai sihtiruisjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
4 dl piimää
Pilko aprikoosit pieniksi palasiksi, esim. keittiösaksilla. Sekoita kuivat ainekset kulhossa sekaisin, lisää aprikoosipalat ja piimä. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun leipävuokaan (pitkänmallinen, vetoisuus 1,5 litraa). Paista uunin alimmalla tasolla +200 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä leipää vuoassa n. 5 min. ja kumoa sitten ristikolle jäätymään. Leikkaa vasta täysin jäähtyneenä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.