maanantai, 9. heinäkuu 2007
Homejuusto-ananas -torttu
Homejuusto-ananas -torttu n. 12 palaa
Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g juoksevaa margariinia (tai pehmeää "pakettimargariinia")
½ dl maitoa
Täyte:
200 g sinihomejuustoa (käytin 150 gramman pussin Aura-murua)
4 dl juustoraastetta
3 kananmunaa
3 dl kevytkermaa (käytin 2½ dl ruokakermaa, 7 %:sta, + ½ dl rasvatonta maitoa)
4 rkl vehnäjauhoja
4 ananasrengasta
Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon rasva ja maito, sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun ison piirasvuoan pohjalle ja reunoille (tai laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat). Paista +225 asteessa 10 minuuttia. Valuta ja paloittele ananasrenkaat. Murenna homejuusto ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä samassa uuninlämmössä n. 30 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy ja pinta on kauniin vaaleanruskea. Tarjoa haaleana. Mikäli käytit irtopohjavuokaa, irrota vuoka vasta, kun kakku on jäähtynyt. Lisäksi sopivat viinirypäleet tai vaikka mansikat.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.