torstai, 26. heinäkuu 2007
Omenaiset täysjyvälimput
Omenaiset täysjyvälimput 4 kpl
1 pala tuorehiivaa (50 g)
5 dl vettä
1 rkl ruokaöljyä
2 dl ruisrouhetta
2 dl vehnärouhetta
2 dl omenasosetta
1 rkl suolaa
5 dl karkeita ruisjauhoja
n. 9 dl vehnäjauhoja taikinaan + hieman pöydälle leipomisvaiheessa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, öljy, rouheet, omenasose, ruisjauhot ja osa vehnäjauhoista, alusta hiljalleen lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä leivinliinalla ja kohota 40 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, alusta tarvittaessa vielä hieman lisää vehnäjauhoja, jaa neljään osaan ja muotoile kulmikkaiksi limpuiksi. Voitele uunipannu, jonka koko on 20 x 30 cm ja nosta limput siihen. Pistele limput ja kohota peitettynä puolisen tuntia. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ristikolla leivinliinalla peitettynä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.