Minun on pitänyt jo pitkän aikaa kokeilla laittaa yrttejä sämpylä/leipätaikinaan, kuten Julie, no nytpä sain aikaiseksi. Kiitos Julielle innoittavasta esimerkistä! Ehkäpä noita kuivattuja yrttejä voisi laittaa tähän taikinaan noin kaksinkertaisen määrän, mutta kun minulla ei ollut mitään kokemusta aikaisemmin, laitoin varovasti eli ensi kerralla kaksinkertainen määrä =D Ihanan makuisia sämpylöitä!

742189.jpg

Rosmariinisämpylät    12 kpl

2½ dl vettä
½ pakettia hiivaa
2 rkl oliiviöljyä/ruokaöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl ruislesettä
hiivaleipäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri ja ruisleseet, sekoita. Alusta taikinaan niin paljon hiivaleipäjauhoja, että saat kimmoisan taikinan. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele haluamasi muotoisiksi sämpylöiksi, laita leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Paista +225 asteessa noin 12 minuuttia.