keskiviikko, 4. heinäkuu 2007
Sipulileivät
Sipulileivät 3 kpl
2½ dl vettä
½ pakettia tuorehiivaa (25 g)
2 tl paahdettua sipulirouhetta (myydään maustepusseissa)
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa (tai sokeria tai siirappia)
2 rkl ruokaöljyä
n. 2 dl kauralesettä
hiivaleipäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää hunaja, suola, sipulirouhe ja öljy. Lisää kauralese, sekoita. Alusta joukkoon niin paljon hiivaleipäjauhoja, että saat kimmoisan taikinan. Kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä, jaa taikina kolmeen osaan, muotoile pitkulaisiksi tangoiksi, pituus noin 30 cm. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla jälleen puolisen tuntia. Vesä terävällä veitsellä vinoja viiltoja leipien päälle (kuten patongeissa on). Paista +200 asteessa noin 20 minuuttia. Leipä on kypsä, kun pohjaan kopauttaessa kuuluu kumea ääni.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.