Tämä keitto on siitä ihmeellistä, ettei sitä tahdo jäädä jäljelle kovin paljoa... pakko santsata toinenkin lautasellinen =D Mutta eipä hätää, olen alkanut tekemään siis tosiaan kasvissosekeittoa, joukossa ei ole kuin kasviksia, vettä ja mausteita. Joukkoon voi tietysti laittaa vaikka sulatejuustoa (niin kuin täällä), mutta ainakin näin alkusyksystä kasvikset maistuvat niin ihanilta ja antavat hyvin makua, että ei välttämättä tarvitse lisätä ruokakermaa tai juustoa. Söimme paistinpannulla paistettujen teeleipien kanssa.

823519.jpg

Kasvissosekeitto

800 g kasviksia (käytin ison kukkakaalin, pari porkkanaa ja pari jauhoista perunaa)
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
ripaus suolaa
persiljaa

Esikäsittele kasvikset tarpeen mukaan (kuori, pilko, huuhdo). Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio ja kasvikset, keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tms. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele lautasella päälle runsaasti persiljasilppua.