perjantai, 10. elokuu 2007
Riisifrutti raparperihillon kera
Riisihiutalepuuro
1 litra maitoa
2½ dl riisihiutaleita (käytin Raision Nalle-hiutaleita)
½-1 tl suolaa
Lisäksi:
1 prk Flora vanillaa
Kuumenna maito kiehuvaksi (paksupohjaisessa kattilassa tai teflonkattilassa). Sekoita joukkoon hiutaleet, keitä 3 minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta kannen alla 2 minuuttia. Mausta suolalla. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Sekoita täysin kylmän puuron joukkoon kevyesti vaahdotettu Flora vanilla ja tarjoa kirpsakan hillon kanssa.
Pirkan ohje raparperihillolle:
300 g raparperipaloja (n. 7 dl)
2 dl vettä
3/4 tl kanelia
1 dl hillosokeria
Keitä raparperipaloja, vettä ja kanelia miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.