perjantai, 17. elokuu 2007
Tuoretta leipää illaksi ja evääksi
Tuoretta leipää illaksi ja evääksi 3 kpl
3 dl kylmää vettä
15 g hiivaa (noin 1/3 pakettia)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl ruokaöljyä
1 dl kauraleseitä
1½ dl ruisjauhoja
hiivaleipäjauhoja
Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola, sokeri, öljy, leseet ja ruisjauhot, sekoita ja alusta pehmeäksi taikinaksi hiivaleipäjauhoilla. Peitä kulho muovilla (tai muovipussilla) ja laita jääkaappiin päivän ajaksi.
Illalla jaa taikina 3 osaan, pyörittele pitkulaisia, patonkia muistuttavia leipiä ja nosta leivinpaperin päälle pellille, peitä leivinliinalla ja laita uuniin (leivinliinoineen tässä vaiheessa) +40 asteeseen kohoamaan vajaaksi puoleksi tunniksi. Ota sitten pelti pois uunista, nosta uunin lämpötila +200 asteeseen ja paista leipiä n. 20-25 minuuttia uunin keskitasolla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.