Jokasyksyistä herkkua =P Yleensä en käytä riisiä tai ohraa kaalipadassa, mutta nyt kaalia oli sen verran niukasti, että heitin mukaan desin verran rikottuja, esikypsytettyjä ohrasuurimoita. Molemmilla tapaa ihanaa syksyruokaa! Tuo 800 g kaalia oli siis kantaosan kanssa, reilumminkin voi laittaa =) Lisäksi tietysti survottua puolukkaa. Toivottavasti se kuvakin sitten aikanaan tänne ilmestyy (vuodatuksessa on kuvapalvelimien siirto käynnissä.)

893947.jpg

Kaalipata

800 g keräkaalia (reilumminkin voi laittaa)
3 isoa porkkanaa
2 sipulia
Oivariinia paistamiseen
1 dl rikottuja, esikypsytettyjä ohrasuurimoita (raakana)
n. 3 dl vettä
1 kasvilisliemikuutio
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
2 rkl siirappia
2 tl kuivattua meiramia
(suolaa)

Suikaloi kaali. Pilko porkkanat ja viipaloi sipulit. Käytä suurta, korkeareunaista paistinpannua (haudutuspannua) tai ruskista erissä paistinpannulla ja kaada kattilaan, jossa loppuhaudutus hoituu. Ruskista kaali ja sipuli Oivariinissa, lisää porkkanapalat, reilu loraus vettä (n. 3 dl), ohrasuurimot ja kasvisliemikuutio. Anna hautua kannen alla ainakin tunnin ajan. Ruskista sillä välin jauheliha ja kaada sekin joukkoon. Sekoittele pataa välillä ja lisää tarpeen mukaan vettä. Mausta lopuksi siirapilla ja meiramilla (ja suolalla). Lisäksi puolukkasurvosta.