Tavallisesta pakastekalakeitosta tulee juhlallisempaa lisäämällä siihen kylmäsavulohta =P Lisää sulatejuustoa maun mukaan, itse laitoin 3 reilua ruokalusikallista ja ihan mukavasti sekin jo tekee liemestä nätimmän, minusta kun liemi muuten näyttää niin "aneemiselta".

913355.jpg

Kahden kalan keitto

1 litra vettä
1 kalaliemikuutio
n. 10 kpl maustepippureita
5-6 perunaa
n. 100 g palsternakkaa
3 porkkanaa
1 pieni purjo
400 g pakasteseitä
150 g kylmäsavulohta
3 rkl (reiluja) Polar levittyvää sulatejuustoa (9 %)
(suolaa)

Lohko perunat, kuutioi porkkanat ja palsternakka, suikaloi huuhdottu purjo. Kuutioi pakastesei ja suikaloi lohi. Lisää kiehuvaan veteen kaikki muut paitsi kalat ja sulatejuusto. Anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää pakastesei ja sulatejuusto, hauduta kannen alla pakastesei kypsäksi, lisää kylmäsavulohisuikaleet, älä keitä enää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.