perjantai, 7. syyskuu 2007
Lihapullat tomaatti-linssikastikkeessa
Lihapullat
2 dl vettä
reilu 1 dl ruiskorppujauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria jauhettuna
Chili Explosion -maustetta
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
Turvota korppujauhoja nesteessä, lisää muut ainekset ja muotoile pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille, paista +200 asteessa noin 20 minuuttia, tai paista kauniin ruskeiksi paistinpannulla.
Kastike
500 g paseerattua tomaattia
3 dl vettä
2 dl punaisia linssejä
2 porkkanaa
1 rkl paahdettuja sipulihiutaleita (maustehyllystä) tai 1 tuore sipuli silputtuna
1 kasvisliemikuutio
2 tl Yrttitarhan sekoitus -maustetta (tms. yrttimaustetta)
(Chili Explosion -maustetta)
1 tl hunajaa (tai sokeria)
Huuhtele linssit juoksevan veden alla. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää lihapullat ja anna kiehua hiljalleen, että lihapullat kuumenevat. Tarjoa vaikkapa keitetyn pastan kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.