Syksyn juureksia kastiketta keventämään ja makua lisäämään. Lisäksi täysjyväpastaa tai perunoita.

988212.jpg

Jauheliha-juureskastike

400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
pala lanttua (n. 250 g)
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
pippuria myllystä
Maizena-suurustetta ruskeille kastikkeille
1 rkl Worchestershire-kastiketta
persiljaa

Kuutioi porkkanat ja lanttu pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulit isolla pannulla. Lisää vesi ja mausteet, anna poreilla kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää suurustetta sen verran miten paksua kastiketta haluat. Kiehauta pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele joukkoon runsaasti persiljaa. (Ellei ole tarpeeksi isoa paistinpannua, kaada ruskistettu jauheliha kattilaan ja lisää vesi jne.)