Olen tehnyt monia eri versioita tästä perusohjeesta, mutta enpä vielä ollut tavallista juustoa laittanutkaan taikinaan! Varmaankin 15 vuotta, jos ei enemmänkin, olen tätä ohjetta käyttänyt, mutta siis ihan ekaa kertaa tavallista juustoa laitoin joukkoon, sinihomejuustoa ja raejuustoa on kyllä juustoista jo tullut kokeiltua... Juustoraastetta ehkä riittäisi pikkaisen vähemmänkin, mutta eipä tarvitse mitään leivänpäällisiä miettiä - helppoa ottaa evääksikin muutaman kirsikkatomaatin kera =D

1025279.jpg

Juustoinen teeleipä  2 kpl

2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
½ tl suolaa
2 dl maitoa
50 g sulatettua margariinia
n. 2 dl karkeaa juustoraastetta (15 %)

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja sulatettu, jäähdytetty rasva tai käytä pullomargariinia. Sekoita nopeasti esim. isolla lusikalla tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle 2 matalaa leipää. Leikkaa leivät neljään lohkoon veitsellä tai taikinapyörällä. Pistele haarukalla muutamia reikiä. Paista +225 asteessa 15 minuuttia.