Lisäilin tavalliseen kaalipataan kesäkurpitsaa ja mungpavun ituja ja maustoin chilillä. Tuloksena oli ei-niin-perinteinen kaalipata.

980186.jpg

Kesäkurpitsa-kaalipata


1 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita (raakana)
300 g keräkaalia
200 g mungpavun ituja
400 g kesäkurpitsaa
3 porkkanaa
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
2 sipulia
n. 2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
chilimaustetta
(suolaa)

Suikaloi kaali ja porkkanat, hienonna sipuli. Ruskista isolla paistinpannulla (haudutuspannulla) jauheliha ja sipulisilppu. Lisää kaali- ja porkkanasuikaleet, paistele käännellen sen aikaa, että kaali pehmenee ja painuu hieman kasaan. Lisää ohrasuurimot, loraus vettä ja lihaliemikuutio. Anna hautua kannen alla puolisen tuntia, sekoittele välillä. Kuutioi sinä aikana kesäkurpitsa ja lisää sitten pannulle. Mausta chilillä ja lisää lopuksi mungpavun idut. Kuumenna ja lisää tarvittaessa suolaa.