Löysin Christinan blogista herkullisen rahkapaistoksen ohjeen, muuten tein samalla tavalla, mutta minulla ei ollutkaan mantelirouhetta, kun innoissani aloin tekemään. Nämä muut aineksethan melko suurella todennäköisyydellä löytyvätkin kaapista. Nami, ikään kuin rahkapiirakkaa ilman pohjaa =P Hih, minulla ehti vähän kärtsäämään tuo reuna.... Me söimme ihan sellaisenaan, mutta varmasti esim. vaniljajätski olisi herkkua lisäksi.

1076831.jpg

Rahka-omenapaistos

2 tlk rahkaa (500 g)

2 kananmunaa

2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja

½ dl kermaa (käytin 7 %:sta ruokakermaa)

1½ rkl sokeria

50 g rusinoita

2 rkl mantelirouhetta

2-3 omenaa tai yksi oikein iso

päälle kanelia


Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita kaikki muut ainekset sekaisin ja kaada voideltuun uunivuokaan, tasoita pinta ja levitä viipaleet päälle. Ripottele kanelia pinnalle. Paista uunissa +200 asteessa vajaa tunti, tarkkaile hieman välillä, etteivät reunat pääse kärventymään =D