Pohjan ohje on Kaarina Roinisen kirjasta "Maukasta ruokaa kotikeittiöstä - kevennyksenä kasvikset". Ohjeesta riittää uunipellillinen tai neljä annospizzaa. Suosittelen tekemään enemmin annospizzoja kuin yhden ison, sillä ainakin minusta taikina oli pikkaisen hankalaa nostaa isona levynä, helppoa kyllä muuten työstää ja valmis pizza on pehmeäpohjaista. Teinkin sitten 4 pienempää. Kastikkeeksi keittelin ihan vaan tomaattimurskaa ja tomaattipyrettä. Pohjataikinasta jätin valkosipulijauheen pois, kun murskasin useamman valkosipulinkynnen täytteen joukkoon =P Jos kastiketta jää yli, lisää hieman tonnikalaa ja muutama oliiviviipale (säästä pizzantäytteistä) ja kas, yhden hengen annos kastiketta riisille tai pastalle on syntynyt =)

1172646.jpg

Perunapohjainen pizza  uunipellillinen tai 4 annospizzaa

Pohja:
3-4 keitettyä perunaa (300 g)
75 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja (käytin hiivaleipäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkosipulijauhetta

Kastike:
500 g tomaattimurskaa
n. 5 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria tai hunajaa
Chili Explosion -maustetta

Täyte:
käytin tonnikalaa, säilykepaprikasuikaleita, oliiviviipaleita, valkosipulia, oreganoa ja pinnalle juustoraastetta (17 %).

Keitä tomaattimurskaa ja -pyrettä ainakin 15 min, että osa nesteestä haihtuu. Varo, sillä saattaa roiskua! Mausta ja anna jäähtyä.

Kuori kylmät perunat ja raasta hienolla terällä (tai käytä mantelimyllyä). Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita margariinin joukkoon. Lisää perunaraaste ja alusta tasaiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla leivinpöydällä, nosta leivinpaperin päälle pellille, käännä reunoja hieman ylöspäin. Levitä tomaattikastiketta päälle sekä täytteitä, oreganoa ja juustoraastetta. Paista uunin keskitasossa +250 asteessa noin 10-15 minuuttia.