maanantai, 31. joulukuu 2007
Perunapohjainen pizza
Perunapohjainen pizza uunipellillinen tai 4 annospizzaa
Pohja:
3-4 keitettyä perunaa (300 g)
75 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja (käytin hiivaleipäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkosipulijauhetta
Kastike:
500 g tomaattimurskaa
n. 5 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria tai hunajaa
Chili Explosion -maustetta
Täyte:
käytin tonnikalaa, säilykepaprikasuikaleita, oliiviviipaleita, valkosipulia, oreganoa ja pinnalle juustoraastetta (17 %).
Keitä tomaattimurskaa ja -pyrettä ainakin 15 min, että osa nesteestä haihtuu. Varo, sillä saattaa roiskua! Mausta ja anna jäähtyä.
Kuori kylmät perunat ja raasta hienolla terällä (tai käytä mantelimyllyä). Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita margariinin joukkoon. Lisää perunaraaste ja alusta tasaiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla leivinpöydällä, nosta leivinpaperin päälle pellille, käännä reunoja hieman ylöspäin. Levitä tomaattikastiketta päälle sekä täytteitä, oreganoa ja juustoraastetta. Paista uunin keskitasossa +250 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.