sunnuntai, 23. joulukuu 2007
Sitruunainen tiikerikakku
Sitruunainen tiikerikakku
200 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten tms.)
3 rkl maitoa
2-3 rkl sitruunanmehua
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen. Ota 1/3 taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe siivilän läpi ja maito, sekoita tasaiseksi. Sekoita loppuun taikinaan sitruunanmehu. Lisää puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle, lisää tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Painele esim. haarukalla sinne tänne taikinaa muutamaan kohtaan kaikkien kerrosten läpi, näin muodostuu "tiikeriraitoja". Paista +175 asteessa n. 50 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.