Enpä olisi osannut ajatellakaan porkkanaa käytettävän vispipuurossa ennen kuin näin ohjeen Kaarina Roinisen kirjassa "Maukasta ruokaa kotikeittiöstä - kevennyksenä kasvikset"! Kuvassa on siis vatkattua kasvispuuroa eikä kasvissosekeittoa =D

1186357.jpg

Pehmeä porkkanapuuro

350 g kuorittuja porkkanoita (4-5 kpl)
5 dl vettä
3/4 dl erikois- tai alkiomannasuurimoita (käytin Anna Manna plus)
3/4 dl sokeria (käytin ½ dl)
1-2 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa

Paloittele porkkanat ja keitä kypsiksi, soseuta keitinveden kanssa. Kuumenna sose ja vatkaa joukkoon suurimot. Keitä hiljalleen kannen alla 7-8 minuuttia välillä sekoitellen. Varo, tämä roiskuu! Ota kattila liedeltä, mausta ja anna jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeammaksi. Puurosta ei tule yhtä kuohkeaa kuin vaaleista suurimoista tehtynä.