Kyllä on ruokakermojen rasvaprosenteissa päästy alas, Valion uutuudessa ainostaan 2 %! Sitähän oli sitten pakko kokeilla =D Ainoa huono juttu tässä on, sillä pakkauskoko on kasvanut, 3,3 dl (vrt. 2 tai 2½ dl). Ainakin itse tykkään käyttää avatun purkin kerralla, sillä pienet tilkkaset jotain jäävät useimmiten käyttämättä... Eli vaikka kaloreita/100 ml olisi vähemmän, niin tässähän menee ojasta allikkoon, kun "joutuu" käyttämään kuitenkin enemmän kerralla :/ Pitää varmaan opetella käyttämään niitä loppuja sitten. Tällä kertaa lisäilin lanttua ja porkkanaa tähän ohjeeseen.

1208472.jpg

Perunaa ja juureksia jauhelihakastikkeessa

400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
3,3 dl ruokakermaa (2 %)
2 sipulia
10 pientä perunaa
3 pientä porkkanaa
pala lanttua (n. 200 g)
suolaa ja pippuria

Käytä perunat ja juurekset raakoina, kuori ne ja lohko perunat reilun sokeripalan kokoisiksi paloiksi, lanttu ja porkkanat hieman pienemmiksi. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha teflonkattilassa tai isolla paistinpannulla, kaada enin rasva pois. Lisää sipulisilppu ja kääntele hetken, lisää peruna- ja juurespalat ja ruokakerma, anna hautua välillä sekoitellen, kunnes perunat/juurekset ovat kypsiä. Lisää mausteet. Tarjoa puolukkasurvoksen/hillon kanssa.