tiistai, 1. tammikuu 2008
Perusleipää
Perusleivät 6 kpl
6 dl vettä
1 pkt tuorehiivaa (50 g)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria (tai siirappia tai juoksevaa hunajaa)
3 rkl ruokaöljyä
1 dl pellavansiemeniä
1½ dl vehnäleseitä
1½ dl ruisrouhetta
hiivaleipäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää leseet, pellavansiemenet ja ruisrouhe, sekoita. Alusta joukkoon niin paljon hiivaleipäjauhoja, että saat kimmoisan taikinan. Kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä, jaa taikina kuuteen osaan, muotoile pitkulaisiksi tangoiksi, pituus noin 30 cm. Nosta leivinpaperin päälle pellille (3 leipää yhdelle pellille) ja anna kohota liinan alla jälleen puolisen tuntia. Paista +200 asteessa noin 20 minuuttia. Leipä on kypsä, kun pohjaan kopauttaessa kuuluu kumea ääni.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.