Tämä on tosi harvinainen näky Katariinan keittiössä, nimittäin hiivataikinasta leivottu pulla =D Taitaa olla pari vuotta, kun viimeksi olen pyöritellyt! Ihan perusohje vehnäjauhopussin kyljestä ja teinkin kerralla (meidän perheelle) ison satsin, mutta nytpä onkin sitten laskiaistakin varten pullia valmiina pakastimessa. Sen jälkeen, kun löysin Anjan blogista nopsan kaardemummaruutujen ohjeen, niin pullanhimoa on taltutettu käyttäen sitä ohjetta, mm. täällä yksi versio.

1219492.jpg

Pikkupullat    32 kpl

5 dl maitoa
1 pkt tuorehiivaa (50 g)
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kaardemummaa
1 kananmuna
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g leivontamargariinia (tai voita)

Voiteluun: kananmuna
Pinnalle: raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (+37 astetta). Lisää suola, sokeri, kaardemumma ja yksi kananmuna, sekoita hyvin. Lisää vähitellen vehnäjauhoja, vatkaa aluksi, jotta taikinaan sekoittuu ilmaa. Alustamisen loppupuolella lisää pehmeä margariini. Lisää niin paljon jauhoja, jotta saat pehmeän, mutta kimmoisan taikinan. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia, sitten edelleen kahtia jne. että saat 32 palaa. Pyörittele pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä leivinliinalla ja kohota hyvin. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa +225 asteessa n. 5-10 minuuttia (tarkkaile, etteivät pääse palamaan!).