perjantai, 18. tammikuu 2008
Pikkupullia
Pikkupullat 32 kpl
5 dl maitoa
1 pkt tuorehiivaa (50 g)
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kaardemummaa
1 kananmuna
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g leivontamargariinia (tai voita)
Voiteluun: kananmuna
Pinnalle: raesokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (+37 astetta). Lisää suola, sokeri, kaardemumma ja yksi kananmuna, sekoita hyvin. Lisää vähitellen vehnäjauhoja, vatkaa aluksi, jotta taikinaan sekoittuu ilmaa. Alustamisen loppupuolella lisää pehmeä margariini. Lisää niin paljon jauhoja, jotta saat pehmeän, mutta kimmoisan taikinan. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia, sitten edelleen kahtia jne. että saat 32 palaa. Pyörittele pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä leivinliinalla ja kohota hyvin. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa +225 asteessa n. 5-10 minuuttia (tarkkaile, etteivät pääse palamaan!).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.