keskiviikko, 2. tammikuu 2008
Punainen nakkikeitto
Punainen nakkikeitto
n. 1,2 litraa nestettä (½-1 prk paseerattua tomaattia ja loput vettä)
3 rkl tomaattipyrettä
n. 10 kpl maustepippureita
2 liemikuutiota (liha ja kasvis)
2 laakerinlehteä
6 perunaa (kiinteä lajike)
3 porkkanaa
pala lanttua (n. 200 g)
pala palsternakkaa (n. 100 g)
10 nakkia
2 isoa sipulia
tilkka ruokaöljyä
Kuori juurekset, kuutioi porkkanat, lanttu ja palsternakka pieniksi paloiksi, perunat vähän isommiksi. Laita kattilaan neste, liemikuutiot ja mausteet, kuumenna ja lisää juures- ja perunakuutiot kiehumaan. Sillä välin kuori sipuli ja hienonna, paloittele nakit. Ruskista nakinpalasia pannulla öljytilkassa, lisää myös sipulisilppu kuullottumaan. Lisää nakit ja sipuli kattilaan ja anna kiehua, kunnes juurekset ovat kypsiä. Jos liemi tuntuu liian vähältä, lisää hieman vettä (ja suolaa).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.