Tässä hieman kevyempi täyte uuniperunoille, tonnikalan kostukkeena on rasvatonta jugurttia ja toimii silläkin ihan hyvin. Mikäli täytettä jää, sen voi laittaa vaikkapa leivän päälle tai sämpylän väliin. Siinä tapauksessa joukkoon voisi vielä kuutioida esim. paprikaa tai sekoittaa hieman porkkanaraastetta. Tällä kertaa nopeutin uuniperunoiden kypsymistä puolittamalla perunat (jauhoinen lajike), sipaisin pintaan ruokaöljyä ja ripottelin hieman suolaa päälle. Kypsyivät noin puolessa tunnissa +200 asteessa.

1200402.jpg

Tonnikalatäyte uuniperunoille  n. 2-3 annosta

1 prk tonnikalaa vedessä
1 pieni punasipuli
½ nippua tilliä
maustamatonta, rasvatonta jugurttia (muutama ruokalusikallinen)
mustapippuria myllystä
(kapriksia)

Valuta tonnikala, hienonna kulhossa. Silppua sipuli hienoksi, silppua tilli. Sekoita kalan joukkoon, lisää ripsaus mustapippuria ja sekoita joukkoon jugurttia pikkaisen kerrallaan sen verran, että saat sopivan paksuisen tahnan. Tarjoa uuniperunoiden kanssa. Lisäksi kapriksia niille, joille maistuu =)