Hedelmäkulhossa köllötteli yksi vähän jo tummumaan päin oleva banaani, joka löysi tiensä pannariin. Yksi banaani oli ihan sopiva tällaiseen pienemmän kokoiseen pannariin (n. 20 x 30 cm), uunipellin kokoiseen taikinaan sitten 2-3 kpl. Jäätelö sopisi lisäksi, mutta sitä ei nyt ollut...

1344177.jpg

Banaanipannari  (noin 20 x 30 cm)

2 pientä kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl ruokaöljyä
1 banaani

Riko kananmunat kulhoon, sekoita rakenne rikki kierrevatkaimella. Kaada joukkoon osa maidosta (vajaat puolet) ja kaikki jauhot, eli tällä tavalla tehden ei tule paakkuja. Sekoita voimakkaasti. Lisää sitten loppu maito, suola ja öljy, anna jauhojen turvota puolisen tuntia. Kuutioi banaani pieniksi palasiksi. Sekoita taikinaa vähäsen kulhon pohjia myöten ja kaada se uunivuokaan/reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle, ripottele joukkoon banaanipalaset ja paista uunissa kauniin ruskeaksi +200 asteessa reilu puoli tuntia.