Kun alkaa kuorimaan perunoita, voisi kerralla kuoria vähän enemmän ja tehdä lopusta muusista seuraavana päivänä vaikkapa jauheliha-perunasoselaatikkoa (ruskista jauhelihaa ja sipulia, mausta, sekoita notkistetun muusin kanssa ja kaada voideltuun uunivuokaan, paista noin tunnin ajan - unohdin ottaa tästä ruuasta kuvan...). Muusin lisäksi paistelin nyt kebab-lihaa, paprikaa, sipulia ja säilykeherkkusieniä. Kaverina tietysti vielä puolukkasurvosta.

1408851.jpg

Perunamuusi

2 kg perunoita (jauhoinen lajike)
vettä keittämiseen
suolaa
Oivariini 60 %
1 dl rasvatonta maitojauhetta

Kuori perunat ja paloittele tasakokoisiksi paloiksi. Lisää keitinveteen pari teelusikallista suolaa ja keitä perunat kypsiksi, säästä keitinvesi. Muusaa perunoita perunasurvimella, lisää "omantunnon" mukaan Oivariinia, sekoita maitojauhe tilkkaan perunoiden keitinvettä, kaada sekin joukkoon. Muusaa tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisäile keitinvettä vähin erin niin paljon, että saat sopivan paksuista muusia. Tarkista maku ja lisää suolaa (ja Oivariinia). Voit käyttää maitojauheen + keitinveden tilalla tietysti kuumennettua maitoa.