Tällä kertaa tein vispipuuron suoraan marjamehuun ja jauhot olivat Birkkalan mannaspelttijauhoja. Makeutusjauheen/sokerin määrä riippuu siitä, miten makeaa mehu jo alunperin on ja tietysti siitä, miten makeasta pitää. Mikäli teet kokonaisista marjoista, täällä on ohje siihen.

1385535.jpg

Spelttivispipuuro

1 litra laimennettua mustaviinimarjamehua, voimakkaan makuista (tai muuta mehua)
½ tl suolaa
2 dl Birkkalan mannaspelttijauhoja
n. ½ dl Hermesetas-makeutusjauhetta (tai sokeria), maun mukaan

Kuumenna mehu, lisää suola ja vispilöi joukkoon jauhot. Kypsennä 20 minuuttia välillä pohjia myöten sekoitellen. Lisää makeutusjauhe ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.