Nyt alkaa olla korkea aika alkaa käyttämään viimeisetkin edellisvuoden marjat ja mehut pakastimesta varsinkin, jos kevät-kesällä on tiedossa valmistujaisjuhlia, rippijuhlia jne, niin on hyvä nyt jo tehdä tilaa pakastimeen näiden juhlien leivonnaisille. Ja eiväthän ne vitamiinitkaan ikuisuuksia säily =) Käytin tässä erilaisia mehujen loppuja, sujahtipa joukkoon tilkka vielä joululta jäänyttä glögiäkin! Marjoina käytin punaherukkaa ja vadelmaa, mutta tähänhän voi käyttää mitä marjoja pakastimesta sattuu löytymään.

1443680.jpg

Punainen marjakiisseli

1 litra laimennettua marjamehua (voimakkaan makuista)
(sokeria)
4 rkl perunajauhoja
n. 4-5 dl marjoja (pakastemarjoja ei tarvitse sulattaa)

Lisää mehuun tarvittaessa sokeria maun mukaan. Mittaa mehu ja perunajauhot kattilaan, sekoita hyvin puuhaarukalla. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen pohjia myöten. Kun seos pulpahtaa, kiisseli on valmis, nosta kattila heti pois liedeltä. Kaada marjat tarjoilukulhon pohjalle ja kuuma kiisseli päälle. Sekoita varovasti. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.