Maitojauhe on näppärää kaapissa, sitä voi käyttää ohjeen mukaan esim. leivonnassa (nesteenä ja voiteluun) ja laatikkoruuissa ja siitä loihtii kesäkekkereihin letut. Suosittelen pitämään kaapissa muutoinkin kuin kesäaikaan. =) Tämä ruoka on nopsa ja helppo valmistaa esim. mökillä, koska perusainekset säilyvät pitkään kaapissa, maitojauhe, makaroni, tonnikala ja aurinkokuivattu tomaatti, kananmunat ehkä eivät niin kauan ;) Joukkoonhan voi tietysti laittaa tuoreita pilkottuja & kiehutettuja uuden sadon vihanneksia, ellei ole pakastinta tai jättää vihannekset pois ja tarjota erikseen jotain tuoretta.

1625828.jpg

Tonnikala-kasvis-makaronivuoka

3 dl tummaa makaronia (raakana)
7 dl maitoa (tai 7 dl vettä + 1½ dl maitojauhetta)
2 kananmunaa
1 prk tonnikalaa vedessä
n. 3 rkl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (öljyyn säilöttyä)
½ pussia Finduksen Ranskalaisia vihanneksia, pakaste (250 g)
1 tl suolaa
Santa Marian Garlic & Pepper -maustetta

Voitele uunivuoka (käytin vuokaa, jonka oli noin 20 x 25 cm, reunat 7 cm) ja ripottele puolet makaronista (raakoina siis) pohjalle. Valuta tonnikala ja murustele vuokaan, lisää myös aurinkokuivattu tomaatti ja jäiset vihannekset, ripottele päälle loput makaronit. Sekoita kananmunat ja maito (tai maidon tilalle vettä ja maitojauhetta), mausta ja kaada vuokaan. Paista +200 asteessa tunnin verran.