Mitä tahansa muitakin pakastevihannessekoituksia voi käyttää (tai edelliseltä aterialta yli jääneitä keitettyjä), mutta itse tässä pidän Puutarhurin sekoituksesta, sillä vihannekset ovat tuossa aika pieninä paloina, niin sopii hyvin tällaiseen laatikkoruokaan. Makaroneja en siis keitä, vaan laitan edelleenkin raakana =)

 



Nakki-makaronivuoka

 

3 dl tummaa sarvimakaronia (raakana)

7 dl maitoa

2 kananmunaa

10 nakkia

1 pss pakastevihanneksia (Apetit Puutarhurin sekoitus 300 g)

1 tl suolaa

Santa Marian Chili Explosion –maustetta

 

Paloittele nakit, sulata pakastevihannekset esim. mikroaaltouunissa. Kaada noin puolet makaronista pienehkön (n. 20 x 25 cm) voidellun uunivuoan pohjalle, ripottele päälle nakinpalaset ja pakastevihannekset ja näiden päälle loput makaronista. Sekoita maito, kananmunat ja mausteet kulhossa ja kaada vuokaan. Paista +200 asteessa noin tunnin ajan.