Keittoa lämmittämään ekoja pakkaspäiviä. Tomaattimurskalla saa kivasti väriä kalakeittoon ja tietysti makuakin. Pilko perunat pieniksi, niin kypsyy tosi nopsaan. Lisäksi näkkäriä.

2030077.jpg

Puutarhurin kalakeitto

1 prk tomaattimurskaa, yrttimaustettua (370 g)
2 tomaattimurskapurkillista vettä
1 kasvisliemikuutio
6 pientä perunaa
1 pss Apetit Puutarhurin sekoitus -pakastekasviksia (300 g)
1 pss pakasteherneitä (200 g)
1 pkt pakasteseitä (400 g)
n. 1 tl suolaa

Ota pakastekala pehmenemään huoneenlämpöön noin puoli tuntia aikaisemmin. Kuori perunat ja kuutioi noin sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Paloittele kohmeinen kala suupalan kokoisiksi paloiksi. Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää 2 tomaattimurskapurkillista vettä (yhteensä noin litra nestettä). Kiehauta ja lisää kasvisliemikuutio, perunakuutiot ja kaikki pakastekasvikset. Anna kiehua pari minuuttia, lisää sitten kalapalat, anna kiehua hiljalleen vielä muutama minuutti, että sekä kasvikset että kala on kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.