Vaikea "keksiä" nimeä, kun noita maustekakkuja blogistani löytyy muitakin. Tämän ohje on peräisin äidiltäni ja mielestäni tämä on paras maustekakku, mihin olen törmännyt. Kakku sopii erinomaisesti myös vaikkapa kesäisiin juhliin, sillä maku ei ole liian jouluinen. No miksi sitten vasta nyt laitan ohjeen esille? Olin aivan varma, että olin sen jo laittanut, vaan enpäs ollutkaan... Taikinasta tulee yksi tosi iso kakku tai kaksi pienempää. Itse paistoin yhden isomman pitkulaisen ja kolme pikkukakkua lastenkakkuvuokiin. Pikkukakkuja paistoin tietysti vähemmän aikaa kuin isompaa, noin vajaan puoli tuntia, kokeile kypsyyttä tikulla. Mikäli taas paistat koko taikinamäärän yhdessä tosi isossa vuoassa, paistoaikaa joutuu ehkä hieman pidentämään, tuo 40 minuuttia on siis kahteen osaan jaetulle taikinalle.

2162104.jpg

Joka vuodenajan maustekakku  2 pientä tai 1 iso

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa tai kermaa
150 g sulatettua rasvaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
½ tl kaardemummaa

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoat. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita sooda ja mausteet vehnäjauhojen joukkoon. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sula, jäähtynyt rasva, sekoita. Lisää maito ja jauhoseos varovasti sekoitellen. Kaada vuokiin ja paista uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna seistä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa sitten jäähtymään.