Pikkuhiljaa yritän "opetella" soijan käyttöä lihan tilalla ja tutuista ruuista onkin helppo aloittaa. Tein lähes muuten ihan samalla tavalla kuin chili con carnen paitsi että jauheliha vaihtui soijarouheeseen. Tein annoksen kasvischiliä ja söimme sitä ensin riisin kanssa. Jäljelle jääneellä täytin paprikanpuolikkaita ja paistoin uunissa.

Kasvischili

1 prk papuja chilikastikkeessa
1 prk tomaattipyrettä
1 prk tomaattimurskaa
2 dl soijarouhetta
n. 1 dl vettä
1 rkl paahdettua sipulirouhetta (maustehyllystä)
n. 1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta

Kaada ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen puolisen tuntia, sekoittele välillä ja lisää tarvittaessa hieman vettä, sillä soijarouhehan imee nestettä. Tarkista maku. Tarjoa esim. riisin kanssa.

Kasvischilillä täytetyt paprikat

Huuhdo ja kuivaa paprikat, halkaise pitkittäin ja poista siemenet sekä valkoinen osa. Laita puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle, täytä kasvischilillä ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista uunissa +200 asteessa noin 30 minuuttia.