Vähän niin kuin chili con carne, mutta lihana on broileria ja lisäsinpä vielä kesäkurpitsaakin joukkoon. Kasvisvaihtoehto löytyy täältä.

Chili con pollo

300 g maustamattomia broilerinsuikaleita
1 prk kidneypapuja chilikastikkeessa (410 g)
1 prk tomaattimurskaa (500 g)
n. 3 rkl tomaattipyrettä (noin yksi pikkupurkki)
tilkka ruokaöljyä
pienehkö kesäkurpitsa (n. 250 g)
1 tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
2 tl suolatonta yrttimaustetta (esim. Provencale)

Kuumenna iso paistinpannu ja ruskista broilerinsuikaleet öljytilkassa. Lisää tomaattipyre, kääntele hetken. Lisää sitten pavut kastikkeineen, tomaattimurska ja mausteet (jatka kypsennystä tarvittaessa kattilassa, ellei ole tarpeeksi isoa paistinpannua). Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, että broileri kypsyy, lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kuutioi sillä välin kesäkurpitsa pieniksi paloiksi ja lisää loppuvaiheessa padan joukkoon. Keitä hiljalleen vielä pari minuuttia, että kesäkurpitsakin kuumenee ja hieman pehmenee. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.