Minulla on ollut jo kauan aikaa reseptikansiossa tulostettuna tämä ohje, Hellapoliisi oli tehnyt Kaarina Roinisen ohjeella (kirjasta Parhaat Kotileivonnaiset) näitä helppotekoisia pikkuleipiä. Mausteet ovat hieman jouluiset, mutta hyvää oli näin keskikesälläkin. Minä käytin taasen hiivaleipäjauhoja.

Haarukkaleivät   n. 60 kpl

200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl siirappia
4 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl kaardemummaa
1 tl kanelia

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vaahdon joukkoon, lisää myös siirappi ja sekoita hyvin. Pyörittele taikinasta tanko ja jaa se noin 60 palaan. Pyörittele palaset palloiksi (käytä tarvittaessa jauhoja apuna) ja nosta leivinpaperin päälle pellille (noin 30 kpl/pelti). Kastele haarukka jauhoissa ja painele pallojen pintaan kuvio ristikkäin. Paista +200 asteessa noin 8-14 minuuttia uunin keskitasolla. Tarkkaile, etteivät pala.