Makoisaa juhannusta kaikille! Tällaisella leivonnaisella juhlistimme suurta merkkipäivää kesäkuun alussa, sillä 2.6. tuli täyteen 3 vuotta, kun Rocky saapui perheeseemme. Innostuin cappuccinomoussesta ja halusin kokeilla jotain toistakin BlåBandin jauhetta. Piiraspohjia voi leipoa valmiiksi pakastimeen, niin saa näppärästi pienellä vaivalla makeaa kahvin seuraksi (tai käytä kaupan valmispohjaa). Juu, kyllä jauhoina käytin hiivaleipäjauhoja, pikkaisen enemmän kuitua.

Mansikkainen vadelmamoussepiiras

Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl hiivaleipäjauhoja
75 g sulaa rasvaa tai pullomargariinia

Kostutus: ½ dl maitoa

Täyte:
1 pss BlåBandin vadelmamousseaineksia
1½ dl kylmää maitoa

Päälle: tuoreita mansikoita (tai muita marjoja)

Voitele ja korppujauhota matala piirasvuoka (sellainen, josta muodostuu syvennys, kun sen kääntää ylösalaisin). Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sula rasva ja sekoita, lisää jauhoseos ja sekoita. Kaada torttuvuokaan ja paista +175 asteessa 15-20 min. Kumoa vadille ja anna jäähtyä.

Pohjan jäähtyessä vatkaa täytteen aineksia sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Nosta jäähtynyt piiraspohja tarjoiluvadille ja kostuta maidolla. Kaada vadelmamousse pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Ennen tarjolle laittamista koristele vielä tuoreilla marjoilla.