Alkaa ihan naurattaa, että viime aikoina tullut blogattua enimmäkseen uunia tarvitsevia ohjeita... lämmintä riittää muutenkin. No, monet näistä ruoista/leivonnaisista on tehty jo ajat sitten, kun vaan ehtisi naputella koneelle. Tässä yksi helppotekoinen ja maukas uuniruoka. Jauhelihaversio löytyy täältä. Pinnalle voi laittaa juustoraasteen tilalle esim. paksuiksi siivuiksi leikattua tomaattia, lisää ne jo heti paiston alkuvaiheessa.

Broileri-herkkusienilasagnette

300 g maustamattomia broilerinsuikaleita
tilkka ruokaöljyä
1 prk herkkusieniä (185/115 g)
1 iso sipuli
200 g Torino Täysjyvä Lasagne Piccoloa
1 prk tomaattimurskaa (500 g)
1 prk Valion 3 juuston maustettua ruokakermaa
1 dl vettä
1 tl currya
n. ½ tl Santa Marian Chili & Lime -maustetta
n. ½ tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa

Pinnalle: juustoraastetta

Voitele pyöreä, syvähkö uunivuoka/pata. Kuori ja silppua sipuli. Valuta herkkusienet. Ruskista broilerinsuikaleet öljytilkassa isolla paistinpannulla. Lisää sipulisilppu ja mausteet, kääntele hetken, että sipuli pehmenee. Kaada joukkoon ruokakerma, tomaattimurska, vesi ja herkkusienet, kuumenna sekoitellen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Lisää lopuksi pasta varovasti käännellen. Kaada seos uunivuokaan ja paista +200 asteessa noin 35 minuuttia. Paistoajan puolivälissä ripottele pinnalle juustoraastetta. Maista, että pasta on kypsää, ota vuoka uunista ja peitä alumiinifoliolla tai kannella, anna tasaantua kymmenisen minuuttia.