Maittava lounasruoka kahdelle tai lisukkeeksi useammalle. Salaatin voi valmistaa jo hyvissä ajoin jääkaappiin, näin mautkin ehtivät tasaantua. Älä kuitenkaan lisää lehtisalaattia ennen kuin vasta tarjoiluhetkellä.

Kylmäsavulohi-perunasalaatti

8 pienehköä uutta perunaa (keitettyjä, kylmiä, noin ison luumun kokoisia)
150 g kylmäsavulohta
1 uudensadon sipuli + noin 10 cm vartta
1 punainen paprika
2 dl pakastemaissia
lehtisalaattia

Kastike:

1 prk kevytkermaviiliä
3 rkl tillisilppua
n. ½ tl sitruunapippuria

(Kuori keitetyt, kylmät perunat, mikäli niissä on kuorta.) Kuutioi perunat ja paprika pieniksi paloiksi, suikaloi lohi ja sipuli. Kuumenna maissi mikroaaltouunissa, jäähdytä. Silppua tilli. Sekoita perunat, lohi, sipuli, paprika ja maissi keskenään. Sekoita kastike ja kaada salaatin joukkoon, sekoita varovaisesti ja laita jääkaappiin viilentymään. Lisää lautasille revittyä lehtisalaattia vasta tarjoiluhetkellä.