Yhtenä päivänä paistelin näitä ruis-puolukkamuffinsseja ja aloin miettiä, miltä maistuisi raparperi täytteenä. Eihän sitä muuten tiedä kuin kokeilemalla, kipaisin ulkoa hakemassa pari pienehköä raparperinvartta ja sekoittelin vielä toisen taikinan. Kannatti kokeilla, hyviä tuli!

Ruis-raperperimuffinssit  12 kpl

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl pullomargariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisleseitä
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl pieniä raparperipaloja (noin 2 pienehköä vartta)

Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat. Huuhtele raparperin varret ja kuori tarvittaessa, paloittele pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää sokeri ja juokseva margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kananmunaseokseen. Sekoita lopuksi raparperipalat joukkoon. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista +200 asteessa noin 15 minuuttia.