Juustolla höystetty sämpylätaikina kääräistynä rullalle, jonka sisällä on nakki ja sinappista kurkkusalaattia. Mainioita evääksi tai välipalaksi. Toinen käyttämäni täyte on kypsää kebablihaa, säilykepaprikaa etikkaliemessä (valuta hyvin) ja sipulia.

Nakkisarvet   16 kpl

2½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja (+ hieman lisää kaulimisvaiheeseen)
50 g margariinia
n. 75 g Emmental-juustoraastetta (= noin puoli pussia)

Täyte:
16 nakkia
1 dl sinappista kurkkusalaattia (tai 1 dl tavallista kurkkusalaattia + 2-3 tl sinappia)

Päälle: voiteluun kananmuna ja koristeeksi esim. unikonsiemeniä

Tee sämpylätaikina: Sekoita hiiva osaan jauhoista. Lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää siihen juustoraaste ja suola. Alusta jauhoja vähitellen lisäten ja pehmeä rasva, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Jätä kohoamaan leivinliinan alle vedottomaan paikkaan noin puoleksi tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä, jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat pyöreiksi levyiksi yksi kerrallaan (halkaisija n. 35 cm). Jaa levyt 8 sektoriin taikinapyörällä tai veitsellä. Levitä jokaisen sektorin leveään päähän teelusikallinen sinappista kurkkusalaattia ja yksi nakki. Kääri rullalle aloittaen leveästä päästä. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille (2 uunipeltiä, että mahtuvat hyvin). Anna kohota leivinliinan alla vielä puolisen tuntia. Voitele kananmunalla ja ripottele esim. unikonsiemeniä päälle. Paista +225 asteessa n. 12-15 minuuttia kauniin värisiksi.