Yhteishyvän ruokaliitteessä 7/09 oli mielenkiintoinen salaattiohje, tölkkipapuja, pakastemaissia ja mausteita. Kotoa löytyikin lähes kaikki tarvittavat ainekset, muuttelin vaan sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Suluissa alkuperäiset ainekset.

Papusalsa  4 annosta

1 prk ruskeita papuja suolaliemessä (400/265 g)
1 pss pakastemaissia (200 g)
1 limetin mehu
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
muutama rouhaisu Santa Marian Chili Explosion -maustetta (1 tl mietoa chilirouhetta)
2 pientä uuden sadon punasipulia (2 kevätsipulinvartta tai nippu hienonnettua ruohosipulia)
4 rkl hienonnettua sileälehtistä persiljaa (tavallista persiljaa)

Kuumenna maissit mikroaaltouunissa, anna jäähtyä. Valuta pavuista liemi pois. Suikaloi sipuli ja hienonna persilja. Purista limetistä mehu. Sekoita kaikki sekaisin ja anna viilentyä jääkaapissa. Tarjoa kasvis- tai liharuokien kanssa.