Kesän vitamiineja poskeen! Pitihän tästä marjamehusta keitellä tietysti kiisseliäkin. Tarjoa lisäksi vaikka kauralastuja tai ripottele kiisselin päälle kotitekoista mysliä. Maistuu toki sellaisenaankin tai kermaavaahtonokareen kera.

Punainen marjakiisseli   2-3 annosta

1 dl marjamehua
4 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
2-3 dl punaisia marjoja (esim. vadelmia ja punaherukoita)
sokeria

Perkaa marjat ja huuhtele tarvittaessa (tai käytä jäisiä pakastemarjoja), kaada tarjoilukulhoon. Laimenna mehu vedellä niin että nestettä on yhteensä 5 dl, mehu saa olla melko voimakkaan makuista. (Lisää tarvittaessa sokeria maun mukaan.) Kaada laimennettu mehu kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot. Kuumenna liedellä koko ajan pohjia myöten sekoittaen, kunnes neste pulpahtaa. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada tarjoilukulhoon marjojen päälle. Ripottele hieman sokeria päälle kuortumisen estämiseksi. Tarjoa lisäksi esim. kauralastuja, mysliä tai kermavaahtoa.