Olen pikku hiljaa pääsemässä sinuiksi kuivahiivan kanssa, olen aikaisemmin ollut vannoutunut "tuorehiivaleipoja". Kätevää tosiaan, kun kuivahiiva säilyy kaapissa odottamassa leipomisinnostusta eikä tarvitse muistaa ostaa hiivapakettia "kaiken varalle". Näihin patonkeihin käytin siis toisen puolikkaan pizzataikinasta.

Valkosipulipatongit  3 kpl

Puolet tästä taikinasta kohotusvaiheen jälkeen

Lisäksi 6-9 valkosipulinkynttä ja Oivariini 60 %:a

Jaa taikina vielä 3 osaan ja kauli palat noin 25 x 20 cm:n kokoiseksi levyiksi, yksi pala kerrallaan. Älä kauli liian ohueksi, sillä niitä on vaikea rullata. Levitä noin 2 rkl huoneenlämpöistä Oivariinia levyn pinnalle ja murskaa 2-3 kuorittua valkosipulin kynttä päälle. Kääri rullalle kuten kääretorttu, nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja vedä terävällä veitsellä muutama vinottainen viilto. Kauli ja rullaa samalla tavalla toisetkin palat. Anna kohota leivinliinan alla vielä parikymmentä minuuttia. Paista uunissa +200 asteessa noin 15-20 minuuttia.