Ruokaisa salaatti jääkaapista löytyneistä aineksista. Pienellä etukäteissuunnittelulla tämänkin valmistaa suhteellisen nopsaan. Paista broilerinkoivet etukäteen (samalla uunin lämmittämisellä kuin paistat jotain muutakin), keitä hieman enemmän riisiä jollekin aterialle ja sitten onkin vaan pilkkominen edessä. Maistuu myös eväänä työpaikalla.

Värikäs broileri-riisisalaatti  (valmista salaattia noin 1,6 litraa)

1 pkt Firebirds-broilerinkoipia (Atria 600 g)
n. 3 dl kypsää riisiä
1 tuorekurkku
1 iso kirpeä omena (esim. Granny Smith)
2 dl pakastemaissia
½ prk säilykepaprikaa etikkaliemessä (koko purkki sisältää 340/180 g)
reilusti (sileälehtistä) persiljaa
1 punasipuli

Kypsennä broilerinkoivet paketin ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja erottele lihat irti, leikkaa kuutioiksi. Halkaise tuorekurkku pitkittäin, vedä pikkulusikalla siemensisus pois, kuutioi kurkku. Kuori omena ja kuutioi. Kuumenna pakastemaissi esim. mikroaaltouunissa, jätä jäähtymään. Valuta säilykepaprika hyvin ja hienonna hieman. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna persilja. Sekoita ainekset keskenään. Kastikkeeksi sopii esim. Felixin Tarhurin kastike (15 %) tai itsetehty ranskalainen salaatinkastike.