Edelliseltä aterialta jääneet perunat saa kätevästi upotettua vaikka tonnikalapihveihin. Taas yksi muunnos tästä perusohjeesta. Tällä kertaa maustoin vielä kuivatulla timjamilla perinteisen tillin sijasta.

Perunaiset tonnikalapihvit uunissa  6 kpl

1 prk tonnikalaa vedessä
2 kuorineen keitettyä keskikokoista perunaa, jäähtyneinä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 kananmuna
½ tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1 tl kuivattua timjamia (tai tilliä)

Kuori perunat ja raasta raastimen hienolla terällä. Valuta tonnikala. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja muotoile leivinpaperin päälle uunipellille 6 pihviä. Paista uunissa +200 asteessa noin 15-20 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi. Kypsien pihvien päälle voi halutessaan puristaa sitruunan tai limetin mehua. Tarjoa esim. perunamuusin kanssa.