Samalla uuninlämmityskerralla voi paistaa tupla- tai triplasatsin uuniruokaa ja pakastaa osan, niin taas on yhden arki-illan ruokahuolto valmiina. Kätevää varsinkin kiireisillä joulunalusviikoilla. Makaronilaatikon teko on helppoa, varsinkin kun makaronit lisätään raakana, tämän paljon käyttämäni ohjeen olen löytänyt Anjan blogista. Alla on perusohje, miten itse yleensä teen. Nesteenä voi käyttää myös vettä ja maitojauhetta. Lihapullia voi varioida vaikka miten ja aina saa erilaisia makuja. Aiemmin postasin vinkkiä kahdesta eri laatikkoruoasta.

Jauheliha-makaronilaatikko

5 dl tummaa sarvimakaronia (raakaa)
400 g jauhelihaa (rasvaa 10 %)
1 litra maitoa (tai 1 litra vettä + 2½ dl maitojauhetta)
3 kananmunaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1½ tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
n. 1 tl currya

Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuori valkosipulinkynsi. Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulisilppu pehmenemään, kääntele hetkisen. Ota pannu pois liedeltä ja lisää mausteet, puserra valkosipulinkynsi, sekoita. Voitele laakea uunivuoka ja ripottele puolet makaronista (siis raakana) pohjalle, lisää jauheliha ja loput makaronit. Sekoita kananmunat ja maito, kaada päälle. Paista uunissa +200 asteessa noin tunnin ajan.

Erilaisia lihapullien ohjeita löydät Jauheliha-kategoriasta.