Joskus ennen joulua herkuttelimme tällaisella kakulla, jonka ohjeen löysin Hellapoliisilta. Minulla oli jäänyt kaappiin sopiva määrä Digestive-keksejä, joita käytin sitten pohjaan pipareiden sijaan ja siksi ripsautin reilummin kanelia joukkoon. Hellapoliisi oli vielä koristellut hyytyneen kakun luumumarmeladilla, kermapursotuksilla ja makeisilla, minä jätin nämä pois.

Hyydytetty luumukakku

Pohja:
150 g Digestive-keksejä hienonnettuna
75 g margariinia sulatettuna
½ tl kanelia

Täyte:
4 liivatetta
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2½ dl)
1 prk vaniljarahkaa (200 g)
150-200 g luumumarmeladia
(sokeria)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä tai glögiä

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (vuoan halkaisija 18-20 cm). Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos vuoan pohjalle. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon vaniljarahka, luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria maun mukaan. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna vesi tai glögi, puristele liivatteista vesi pois ja liuota kuumaan nesteeseen, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseosta ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, peitä vuoka (sujauta vuoka esim. suureen pakastuspussiin) ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille, koristele halutessasi esim. kermavaahtopursotuksilla ja joulumakeisilla.