Ensiksi haluan toivottaa kaikille lukijoille oikein hyvää ja maukasta alkanutta vuotta! Mikäli pyhien kinkkukiintiö meni jo tämän vuoden puolelle, niin mausteinen kasvisruoka sopii lämmittämään pakkaskeleillä. Löysin Cebicin keittiöstä hyvän vinkin soijasuikaleiden/palojen käyttöön. Uncle Ben's sweet & sour nimittäin on yksi valmiskastikelemppareistani. Soijapalojen/suikaleiden keitto-ohje on 1 osaa soijapaloja ja 2 osaa vettä, lisää keitinveteen makua antamaan esim. kanaliemikuutio tai mikäli haluat aivan kasvisruuan, käytä kasvisliemikuutiota. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.

Sweet & sour -soijapalakastike

n. 3 dl soijapaloja (esim. Soyappétit)
n. 6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
tilkka ruokaöljyä
1 prk sweer & sour -kastiketta (Uncle Ben's)
1 prk ananasviipaleita + liemi

(Laita riisin keitinvesi kiehumaan.) Kiehauta vesi, lisää liemikuutio ja soijapalat, keitä noin 10 min. Kaada soijapalat siivilään ja painele vielä lusikalla tms. ylimääräistä vettä pois. Kuumenna paistinpannu, lisää tilkka ruokaöljyä ja paistele soijapaloja pari minuuttia niin, että pinta hieman saa väriä. Pilko ananasrenkaat paloiksi (huom. säästä liemi!). Lisää kastike, ananaspalat ja ananaspurkin liemi pannulle, anna hautua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää.