lauantai, 19. elokuu 2006
Murea jauhelihamureke
Murea jauhelihamureke
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
iso purkki säilykeherkkusieniä
200 g sipulia (pakaste) tai pari isoa sipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 kanamunaa
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 rkl Provencen yrttimausteseosta tms.
Valuta herkkusienet liemestään ja hienonna veitsellä leikkuulaudalla pienemmäksi. Jos haluat, voit pyöräyttää sipulit ja sienet pannulla tilkassa öljyä. Itse laitoin ne raakana. Sekoita kaikki aineet keskenään ja muotoile leivinpaperin päälle uunipellille "limppu". Paista +200 asteessa noin 30-40 minuuttia riippuen murekkeen paksuudesta. Kokeile esim. haarukalla ja jos neste on kirkasta, mureke on valmista.
Tästä irtosi aika lailla nestettä, kun en käyttänyt sipuleita ja sieniä pannulla, joten kannattaa varata korkeareunainen uunipelti tai laittaa uunivuokaan.
Tarjoa esim. perunamuusin ja salaatin kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.