Joku siellä saattaa ihmetellä, että mitähän suursyömäreitä nuo ovat, kun perheessä on kaksi immeistä ja neljä suurta pottua laitetaan kerralla tai 24 muffinssia… No, leipomuksista pakastin nielaisee suurimman osan, joskus vien työpaikalle kahvipöytään tai viemme viemisiksi, kun menemme kylään. Tykkään tehdä ruokaa kerralla vähän suuremman annoksen, että siitä voi seuraavana päivänä ottaa evääksi töihin tai syömme illalla. Jos ruoka kestää pakastamisen, niin pakastimeen sitten kerta-annoksina, käytetään joskus myöhemmin evääksi. Ja käyhän meillä ruokavieraitakin joskus!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Uusia ohjeita otan talteen hyvin maltillisesti. Nykyään mietin tarkkaan, tarvitsenko todellakin juuri tätä vai onko minulla "jossakin hyvässä tallessa" vastaava. Jos en muutamassa sekunnissa osaa päättää, tarvitsenko jotain ohjetta mahdollisesti myöhemmin, niin luultavasti en tarvitsekaan.

Joskus ostan kirpparilta vanhoja lehtiä, Kodin Kuvalehti, Kotivinkki jne. ja sitten alan tuhoamaan niitä ;) Vanhoilla en tarkoita ikivanhoja, kyllä vuosiluvun pitää löytyä tältä vuosituhannelta! Hyvin harvoin sorrun ostamaan keittokirjoja, kun ne sitten pölyttyvät turhan panttina hyllyssä. Ei sillä, etten niitä lukisi innokkaasti, mutta kun tarpeellisia ohjeita ei löydy kuin muutama, niin niiden kohtaloksi tulee lopulta päätyä kirppikselle… Kirjoista en sentään leikkele sivuja irti, ne kyllä kopsaan ;)

Että nettihän se nykyaikana on melkein ainoa lähde, mitä tulee käytettyä. Tietenkään ei sovi unohtaa niitä omia "arkistoja", lehtileikkeitä ja printattuja sivuja sekä muutamia harvoja keitto- ja leivontakirjoja, joita siis vielä on tallella.